Placeholder

Plastische chirurgie in ruil voor een goede baan

Een verzorgd uiterlijk is belangrijk bij het solliciteren naar een nieuwe baan. In China gaan sommige net-afgestudeerden wel heel ver: zij ondergaan plastische chirurgie om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

'Gebeurt dat in Nederland ook?' moet NationaleVacaturebank.nl gedacht hebben. Zo ontdekten ze dat 90 procent van de Nederlanders stelt dat uiterlijk zeker meespeelt bij het krijgen van een baan. Ondanks de nuchtere Nederlandse kijk op het leven, zou één op de vijf ondervraagden een kleine ingreep overwegen in ruil voor een goede baan. 73 procent vindt het een afschuwelijk idee.

Uiterlijk speelt geen rol
Slechts 10 procent van de ondervraagden denkt dat uiterlijk geen rol speelt. Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank: ‘Binnen enkele seconden heeft een werkgever al een eerste indruk van een sollicitant. Het uiterlijk, en dan met name of je er verzorgd uitziet, speelt dus een rol bij de sollicitatieprocedure. Werkgevers kijken daarbij met name naar het totaalplaatje van uitstraling, houding en competenties van een potentiële nieuwe medewerker.’

Zou jij een kleine ingreep overwegen in ruil voor een goede baan?

Beeld: Shutterstock