Placeholder

Picture perfect Zanzibar

Hagelwitte stranden, een knalblauwe zee en ontelbaar veel palmbomen. Reisjournalist Petra wilde al tijden een keer naar het tropische Zanzibar. En ze werd meteen verliefd op het relaxte Afrikaanse eiland.

Laid-back vakantie
Wil je naar een tropisch eiland vol wuivende palmbomen en witte zandstranden met een azuurblauwe zee? Dan kun je een trip naar het Afrikaanse Zanzibar op je verlanglijstje zetten. Dit eiland aan de oostkust van Tanzania is écht picture perfect. Omdat Zanzibar dicht bij de evenaar ligt, heeft het een tropisch moesonklimaat. Korte periodes van regen worden afgewisseld door lange droge periodes, met een temperatuur tussen de 24 en 30 graden Celsius. En dat maakt het een ideale bestemming voor een laid-back strandvakantie. Om het eiland te verkennen hoef je geen enorme afstanden af te leggen: het is namelijk maar zo’n 86 kilometer lang en 36 kilometer breed.

Benieuwd naar het hele verhaal?
Blader naar pagina 92 in het septembernummer van Santé. Bij het zien van het artikel en de foto's heeft letterlijk iedereen op de redactie al verzucht: 'Ik wil ook naar Zanzibar.' Wat is het daar prachtig.

Tekst en beeld: LaPeet, Tripstermagazine.com