Placeholder

Opstartproblemen

De strijk ligt te wachten, net als een groot project van je werk. Genoeg te doen, maar er komt weinig uit je handen. Met deze tips help je je productiviteit op gang.

Doe iets anders
Je kunt wel naar je scherm blijven staren, maar daar schiet je niets mee op. Verleg je aandacht naar een andere taak. Iets simpels als post verzenden, zorgt ervoor dat je straks fris weer aan die belangrijke taak kunt beginnen.

Geef jezelf een deadline
Sommige dingen hebben niet écht prioriteit, waardoor het makkelijk is om het eindeloos uit te stellen. Stop ermee! Geef jezelf een harde deadline en houd je daaraan.

Beloon jezelf
Eindelijk de strijk weggewerkt of een lastig telefoontje gepleegd? Beloon jezelf met een extra lange lunchpauze, een kop koffie of iets anders leuks.

Verdeel de taken
Je staat er niet alleen voor. Durf je collega's om hulp te vragen als je er niet uitkomt. En je partner en kinderen kunnen prima meehelpen in het huishouden.

Praat erover
Zit je vast in een lastig project. Klets er even over met een collega. Een luchtig gesprek over het onderwerp kan zorgen voor nieuwe inzichten, waarmee je daarna weer aan de slag kunt.

Heb jij er moeite mee om aan het begin van de week op gang te komen?

Beeld: Shutterstock