Placeholder

Op vakantie met een budget

Je vakantie is geboekt. Helaas is het budget dat je op je vakantiebestemming kunt besteden niet oneindig. Met deze tips let je op het geld en geniet je van je vakantie.

1. Bepaal wat je budget is
Bepaald welk bedrag je precies te besteden hebt als je op reis bent. Ga je met vriendinnen op vakantie, wees dan eerlijk over het feit dat je niet oneindig veel te besteden hebt. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

2. Doe research
Pluis voor je op vakantie gaat je vakantiebestemming uit. Lees een reisgids, kijk op forums en raadpleeg TripAdvisor. Zorg dat je weet waar een goedkope supermarkt zit, waar je voordelig uit eten kunt en wat eventuele uitstapjes kosten. Let ook op of er toevallig leuke gratis activiteiten in de omgeving zijn.

3. Maak een planning
Zijn er bezienswaardigheden die je sowieso wilt zien? Zoek alvast uit wat entreeprijzen zijn of je korting kunt krijgen of dat de toegang op een bepaalde dag gratis is.

4. Spreek locals aan
Zij kennen de ins en outs van de omgeving. Wie weet hebben ze nog tips voor leuke gratis evenementen of bijzondere hotspots.

5. Ga niet iedere dag uit eten
Niet zelf hoeven koken versterkt het vakantiegevoel enorm, maar het tikt wel behoorlijk aan. Je kunt ook een keer zelf koken of met hapjes uit de supermarkt picknicken op het strand of in het park. Meer tips voor koken op vakantie >>

6. Laat je creditcard thuis
Of gebruik hem écht alleen in noodgevallen.

7. Zorg voor een back-up
Zorg dat je voor noodgevallen wat extra geld hebt.

8. Vergeet niet te genieten
Het is vakantie en je mag jezelf best een keer verwennen met iets extra's. Genieten en luxe zit hem zeker niet alleen in geld. Geniet van het feit dat je op reis bent, in een andere omgeving, met de mensen van wie je houdt.

Lees ook
> 6 tips om een voordelige last-minute te boeken
> Tips om je koffer in te pakken
> 7 tips om op reis te gaan zonder stress