Placeholder

Op tijd naar bed

Je neemt je voor om op tijd naar bed te gaan, maar voor je er erg in hebt, is het later dan je gepland had. Met deze tips ga je vanavond echt op tijd je bed in.

Genoeg beweging
Zorg dat je gedurende dag genoeg beweging krijgt. Sporten bevordert je nachrust. Zorg wel dat je dit niet vlak voor het slapen doet, dan werkt het juist averechts.

Wekker
Je wekker zetten is niet alleen in de ochtend nuttig. Ook bij op tijd naar bed gaan, kan het je helpen. Zet de wekker bijvoorbeeld een half  uur voor je geplande bedtijd, zodat je rustig kunt beginnen aan je avondritueel.

Geen elektronica
Een uur voor het slapen zet je de tv alvast uit, klap je de laptop dicht en leg je je telefoon weg. Het licht dat van deze schermen afkomt, houdt je namelijk wakker. Daarnaast word je er vaak door opgeslokt, waardoor de kans groter is dat je weer te laat je bed in duikt.

Avondritueel
Heb je vaker moeite met op tijd naar bed gaan? Het kan helpen om een vast avondritueel aan te houden. Zo heeft je lichaam door dat het bijna tijd is om te slapen.

To do list
Lig je te piekeren over van alles? Voorkom het door voor het slapen een to do-list te maken voor de volgende dag. Je kunt ook je zorgen op papier zetten, zo is je hoofd leeg en kun je beter in slaap vallen.

Oordopjes
Wanneer je vroeg naar bed gaat, is de rest van je gezin misschien nog wakker. Gebruik oordoppen zodat je niet wakker wordt wanneer zij naar bed gaan.