Nina Pierson: 'Bewust zijn is mijn way of life'

Nina Pierson: ‘Bewust zijn is mijn way of life’

Met haar saladebar SLA, online magazine Bedrock en Het Bedrock boek dat binnenkort verschijnt, wil Nina Pierson anderen inspireren tot een bewustere levensstijl. ‘Want aandacht is de sleutel tot minder stress en meer creativiteit.

Wat houdt 'bewust leven' volgens jou in?
Nina: 'Simpelweg goed nadenken over de keuzes die je maakt. Ik bedoel niet dat je alles moet overanalyseren, maar wel dat je weet waaróm je voor iets kiest. Kies je er bijvoorbeeld voor om vlees te eten, wees je dan bewust van de impact die dat op jezelf en op de wereld heeft. Er zijn nogal wat maatschappelijke thema's die om oplossingen vragen. Neem het klimaat. Ik denk dat je klein moet beginnen en het persoonlijk moet maken. Verandering begint bij bewustwording.'

Hoe ziet jouw eigen dieet eruit?
'Ik eet vegetarisch en biologisch. Liefst lokale producten en van het seizoen. De basis is groente, aangevuld met granen, peulvruchten en vers fruit. Zo gevarieerd mogelijk: het schijnt namelijk dat in het Japanse Okinawa het grootste aantal langstlevenden woont. een van hun geheimen is dat ze meer dan zeventien verschillende ingrediënten per dag binnenkrijgen. Daar probeer ik me ook aan te houden. Veel kleur op je bord is al een goede graadmeter. Verder probeer ik niet te veel te eten en zo veel mogelijk alles zelf te bereiden, maar ik maak het ook weer niet te ingewikkeld.'

Wie is Nina?
Nina Pierson (31) werkte tijdens haar studie Communicatiewetenschap als presentator bij MTV. Daarna volgde ze een master journalistiek aan de UvA. In 2011 zette ze met een compagnon PUP op, een creative agency voor kunstenaars. In 2013 bedacht ze met haar man het concept voor de biologische saladebar SLA, met inmiddels elf vestigingen. In 2016 lanceerde ze Bedrock, een online magazine voor een bewuste en gezonde levensstijl. Nina woont met haar man Jop en dochter Ella (1) in Amsterdam.

Lees het hele interview in het augustusnummer van Santé.

Tekst: Belinda Fallaux | Fotografie: Bart Honingh | Styling: Linda Huiberts