Placeholder

Nieuwe vrienden maken

Vroeger had je een trouw groepje vrienden, maar de laatste tijd betrap je jezelf erop dat je iets vaker thuis zit dan je zou willen. Nieuwe vrienden maken is niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Op deze 6 manieren maak je nieuwe vrienden.

1. Neem je huidige kennissenkring onder de loep

Zijn er mensen met wie je nu vaag contact hebt, met wie je best vriendschap op zou willen bouwen? Die vrouw uit de sportschool, je collega… Het zou zomaar kunnen dat er een vriendschap in zit. Begin met een laagdrempelige uitnodiging, zoals een drankje na het sporten of na werktijd, of ga naar een film die jullie allebei graag willen zien.

2. Ga op een (team)sport

Tijdens het sporten kom je in contact met veel andere mensen. Vooral teamsporten zijn heel geschikt om nieuwe contacten op te doen, maar ook een groepsles op de sportschool zou zomaar het begin kunnen zijn voor een nieuwe vriendschap.

3. Volg workshops en cursussen

Ga een workshop of cursus volgen. Kies iets wat je echt leuk vindt, zo ontmoet je automatisch mensen met dezelfde interesse.

4. Sluit je aan bij een club

Zoek eens uit of er bij jou in de buurt clubs zijn, zoals een kookclub of een boekenclub. Via een club kun je op een redelijk ongedwongen manier nieuwe mensen leren kennen. Ook leuk: een wijnproeverij.

5. Online mensen ontmoeten

Je bent zeker niet de enige met dit probleem. Om het lot een handje te helpen kun je je via Nieuwe Mensen Leren Kennen inschrijven voor activiteiten bij jou in de buurt. Van tapas eten, naar een concert tot wandelen in de duinen. Grote kans dat je een gezellige dag hebt en wie weet levert het je een vriendschap op.

6. Via de kinderen of huisdier

Wanneer je je zoon ophaalt bij een vriendje, ga je misschien meteen weer weg, maar waarom zou je de banden met de ouders niet aanhalen? Langs het schoolplein kun je veel nieuwe contacten opdoen, net als tijdens een wandeling in het park met de hond.

Heb geduld

Een kennis verandert niet zomaar in je beste vriendin. Voordat er een hechte vriendschap ontstaat, moet je veel tijd in elkaar steken. Mocht er geen diepgaande vriendschap ontstaan, is dat helemaal niet erg. Geniet van de leuke dingen die je doet en de mensen om je heen.

Simon Maage