Placeholder

Met deze tips ben je volgende keer níet te laat

Ben je altijd te laat? Met deze gewoontes zorg je ervoor dat je volgende keer op tijd bent.

Lees ook: Dit zijn de 7 types die altijd te laat komen

1. Sta op zodra de wekker gaat
Opstaan is het eerste dat je doet op een dag en het is iets waarmee je meteen vertraging kunt oplopen. Sta op zodra de wekker gaat. Zo begin je je dag op tijd, hoef je je niet te haasten en zet je de toon voor de rest van de dag.

2. Herken patronen
Ren je minstens drie keer per week terug naar binnen omdat je je telefoonoplader vergeten bent? Zorg dat je een extra oplader in de auto of op je werk legt. Hoe meer van dit soort patronen je herkent, hoe minder kans dat je vertraging oploopt.

3. Je moet niet 'nog even één ding doen'
Vlak voordat je weg moet, moet je standaard 'nog even één ding doen'. Probeer daarmee te stoppen en niet meer in deze valkuil te trappen.

4. Wees niet bang om te wachten
Sommige mensen komen het liefst precies op tijd, omdat ze niet van wachten houden. Maar wanneer er iets misgaat, verandert precies op tijd heel makkelijk in te laat. Tijd die je wachtend doorbrengt, kun je bijvoorbeeld benutten door te lezen, e-mails te beantwoorden of iets anders nuttigs te doen.

5. Leer te plannen
Een goede planning is essentieel als je op tijd wilt komen. Houd een tijdje bij hoeveel tijd je kwijt bent aan verschillende dingen die je regelmatig doet. Hoeveel tijd zit er tussen opstaan en de deur uitgaan? Hoeveel minuten duurt de reis naar je werk?

Beeld: Shutterstock