Placeholder

Maak je dromen waar

Stop met uitstellen en smoezen verzinnen. In deze drie stappen maak je al jouw dromen waar.

Stap 1: ga op onderzoek uit
Schrijf eens op wat je dromen eigenlijk zijn, klein én groot. Schakel de ‘ja maar’-knop in je hoofd daarbij even uit. Het gaat er niet om of iets haalbaar is, het gaat erom contact te maken met wat er van binnen leeft. Waar gaat je hart sneller van kloppen? Waar krijg je kriebels van in je buik? Heb je altijd gedroomd van een huisje in het bos, een boomhut, een eigen bedrijf, kunstenaar zijn, de marathon van New York lopen of een wereldreis maken?

Dromen mag
Ben jij helemaal tevreden met je leven en heb je geen dromen? Auteur Marcel van Driel schrijft in zijn boek Waanzinnige plannen! En hoe ze te realiseren dat mensen die niet meer dromen in zijn ogen iets hebben opgegeven en niet alles uit het leven willen halen. Niet dat daar iets mis mee is, want er is geen enkele wet die zegt dat je alles uit het leven moet halen, stelt hij. Maar het mag wel!

Denk aan je kindertijd
Bijna altijd is er wel een vergeten verlangen, een verborgen droom of vervlogen ambitie. Denk bijvoorbeeld eens terug aan je kindertijd. Wat wilde je toen worden? Uitvinder, zanger, timmervrouw? Meestal wilde je dat niet voor niets. Waarschijnlijk is er nog steeds een deel van je dat het leuk vindt om te ontdekken, in de schijnwerpers te staan, te zingen of te werken met je handen. Dat wat je vroeger leuk vond om te doen, geeft je ook aanwijzingen over je passies en dromen van vandaag.

Zet de eerste stap in de richting van je dromen: koop het juninummer van Santé en lees de rest van het stappenplan. Met handige to do's om naar je dromen toe te werken.

Beeld: Shutterstock