Placeholder

Lonely Christmas

Je vriendinnen zijn as we speak onderweg naar de eerste kerstbezoekjes. Jij brengt de kerst dit jaar alleen door. Kop op, met deze tips maak je er alsnog een feestje van.

Quality time
Je hebt twee dagen voor jezelf. Wanneer komt dat nou voor? Vergeet dat het kerst is en verwen jezelf met een beautydag, een uitgebreid bad en lekker hapjes. Een goede tv-serie erbij en kerst 2013 is voorbij voor je het weet.

Bezoek het theater
voorstellingen en theatershows met kerst zijn vaak al ver van tevoren volgeboekt. Misschien is er nog wel een enkel plekje. Alleen doen als je het aankunt om andermans familiegeluk te aanschouwen in de pauze.

Spontane kerst
Misschien is er nog iemand anders die je kent zonder verplichtingen? Vier spontaan samen kerst en wie weet wordt het gezelliger dan je had durven hopen.

Naar de sauna
Sommige sauna's zijn geopend met kerst. Zoek er één uit in de buurt, of juist aan de andere kant van het land, en laat je een dag in de watten leggen.

Project X-mas
Begin aan een 'project' dat er maar niet van kwam, of rond het eindelijk af. Maak een digitaal fotoboek en reisverslag van je rondreis van afgelopen zomer, zet de eerste letters van je eigen boek op papier of richt je woonkamer opnieuw in.

Het zijn maar twee dagen
Bedenk dat kerst maar twee dagen duurt en je bent echt niet de enige die geen plannen heeft. Uit onderzoek van Singlessite, is gebleken dat 13 procent van de alleenstaanden kerst echt alleen vieren, zonder familie of vrienden.

Ben jij alleen met kerst?

Beeld: Shutterstock