Placeholder

Inspiratie-tips om die laatste winterweken door te komen

Ben je niet vooruit te branden, heb je nul inspiratie en lijkt er geen einde te komen aan de winter?

Met de tips in Santé bruis je weer van de energie en creativiteit. Blader naar pagina 34 in het maartnummer van Santé. Meer tips nodig?

1. Lees een boek
Door fictie te lezen, ontsnap je even naar een andere wereld. Het is een goede manier om te ontspannen. Of gebruik de tijd om te lezen juist om jezelf te ontwikkelen. Doe carrière-inspiratie op, leer jezelf iets nieuws of verdiep je in een creatieve hobby.

2. Stop met multitasken
Multitasken lijkt misschien efficiënt, maar eigenlijk vreet deze manier van werken energie. Focus je op één taak tegelijk om er het meeste uit te halen.

3. Zorg voor genoeg daglicht
De dagen worden alweer iets langer en het wordt weer makkelijker om daglicht te zien. Maak daar gebruik van. Ga in je lunchpauze naar buiten voor een frisse neus. Juist als je druk bent, de kans is groot dat je na je korte wandeling buiten met een fris hoofd weer meer en beter werk kunt verzetten dan wanneer je binnen was blijven zitten.

4. Ga weg uit je vertrouwde omgeving
Een andere omgeving kan zorgen voor andere inspiratie. De verandering hoeft maar klein te zijn: neem een andere route naar je werk, werk vanaf een andere locatie of ga een dag op ontdekking in een stad waar je nog niet eerder geweest bent.

5. Wees dankbaar
Richt je op de dingen die wel goed gaan en sta daar bewust bij stil. Eventueel kun je iedere dag drie kleine geluksmomenten opschrijven. Op die manier oefen je om je bewust te zijn van het geluk dat in de kleine dingen zit.

6. Breng tijd door met de juiste mensen
Ze zeggen wel eens dat je een gemiddelde bent van de vijf mensen waar je de meeste tijd mee doorbrengt. De wijze les: omring je met positieve, actieve mensen. Op die manier zul jij zelf ook meer inspiratie vinden dan wanneer je met je vrienden zit te klagen.

Beeld: Shutterstock