Placeholder

Kom alvast in de vakantiemodus

De switch van het werkende leven naar een relaxte vakantie is groot. Help je lichaam een handje door nu alvast wat meer te ontspannen en in de vakantiemodus te raken.

1. Maak tijd voor leuke dingen
In je agenda zou je standaard tijd moeten maken voor de leuke dingen. Zorg ervoor dat de activiteiten die je kiest voor jou waarde toevoegen aan je week. Spreek af met vrienden, ga sporten, houd een smartphoneloos diner of lees een boek.

2. Kom uit je vast patroon
Eén van de leukste dingen aan vakantie is dat je dingen doet die je normaal niet doet. Probeer dat thuis ook wat vaker te doen. Kijk je graag naar surfers? Ga dit weekend zelf die plank op. Ook kleine dingen kunnen een groot effect hebben: neem een andere route naar je werk, begin een een uur later (of eerder) en hang in het weekend toerist uit in je eigen stad.

3. Geef je lichaam rust
Stress blijft soms in je lichaam achter nadat de daadwerkelijke stress al voorbij is. Zoek een manier om je lichaam te ontspannen. Dat kan variëren van een warm bad, tot een pilatesles of een massage.

4. Ga vaker naar buiten
Op vakantie zijn we vaak buiten. Probeer dat thuis ook vaker te doen. Klein balkon? Geen excuus, ook daar kun je iets leuks van maken. Knap je balkon op en ga eens wat vaker naar buiten. Eet op je balkon, zit op je balkon, lees een boek op je balkon. Meer tijd? Zoek het verder dan je balkon en strijk lekker neer in het park.

Al op vakantie geweest? Lees dan: Houd je vakantiegevoel vast.

Beeld: Shutterstock