Placeholder

12x kerstmarkten in Nederland

Je hoeft het land niet uit voor een kerstmarkt. Ook in Nederland zijn er genoeg te vinden.

Bijna iedere stad en ieder dorp organiseert tegenwoordig een kerstmarkt of kerstevenement in deze tijd van het jaar. Een aantal kerstmarkten die de moeite waard zijn:

1. Magisch Maastricht
Heel december geniet je in Maastricht van Magisch Maastricht. Met onder andere een ijsbaan vaan 1.000m2 is een dag plezier gegarandeerd.

Magisch Maastricht – Maastricht

2. Kerststad Valkenburg
Waarschijnlijk is Valkenburg de bekendste kerststad van Nederland. De kerstmarkten in de grotten zijn de moeite waard. Op woensdagen en zaterdagen kun je kijken naar de Christmas Parade.

Kerststad Valkenburg – Valkenburg

3. Knüss Winterfest
Op 16 en 17 december is Utrecht nog kerstiger dan de rest van de maand. Op verschillende pleinen staan kerstmarkten, er zijn gezellige huiskamer en er wordt straattheater gehouden.

Knüss Winterfest – Utrecht

4. Charles Dickens Festijn
De klok wordt teruggedraaid naar de oude tijd van Charles Dickens. Niet in één maar twee steden, los van elkaar. Op 16 & 17 december vindt er in Deventer en in Drunen een Charles Dickens Festijn plaats.

Charles Dickens Festijn – Deventer & Charles Dickens Festijn – Drunen

5. Kerstmarkt in een kasteel
De locatie kan een kerstmarkt extra sfeervol maken. Bezoek eens een kerstmarkt in een kasteel, zoals van 7 tot en met 10 december in Slot Assumburg.

Castle Christmas Fair – Slot Assumburg, Heemskerk

6. Kerstmarkt Vesting Bourtange
Ook in het noorden van het land zijn er genoeg kerstmakrten te vinden. De kerstmarkt in Bourtange is een speciale, dankzij de mooie locatie in de vesting.

Kerstmarkt Vesting Bourtange – Bourtange

7. Kerstmarkt Dordrecht
Wij werden getipt over de Kerstmarkt in Dordrecht. Van 15 tot en met 17 december is de hele binnenstad in kerststijl, van de monumenten tot de binnenhavens. De kerstmarkt van Dordrecht is een van de grootste van Nederland, dus als liefhebber kun je deze kerstmarkt niet missen.

Kerstmarkt Dordrecht – Dordrecht

8. Royal Christmas Fair in Den Haag
Op het Lange Voorhout in den Haag vind je van 15 tot en met 24 december een kerstmarkt. Van tientallen kerstkraampjes tot optredens op straat.

Royal Chrismas Fair – Den Haag

9. Kerstmarkt in Haarlem
Volg het slingerende spoor van kraampjes en verlichting en ontdek Haarlem in kerstsfeer. In de Jopenkerk vindt het Winterbierfestival plaats. Goede redenen om 9 of 10 december de kerstmarkt van Haarlem te bezoeken.

Kerstmarkt – Haarlem

10. Fijne Feestdagen Festival
In Eindhoven pakken ze het net iets anders aan. Van 18 november tot 7 januari staat de stad in het teken van het Fijne Feestdagen Festival. Een kerstmarkt, een parade en op 22 december een heuse Xmas Sing-Along.

Fijne Feestdagen Festival – Eindhoven

11. Drijvende kerstmarkt
In Leiden kun je vanaf 15 december de drijvende kerstmarkt bezoeken. Geniet van de kerstkraampjes of stap in de Glühwein rondvaartboot.

Drijvende kerstmarkt – Leiden

12. Sissy-Boy Kerstmarkt
Doe inspiratie op en koop alvast cadeaus voor de feestdagen. Op de gezellige kerstmarkt van Sissy-Boy (9 december) vind je niet alleen hun eigen producten, maar ook de leukste producten van kleine ondernemers.

Sissy-Boy Kerstmarkt – Amsterdam
 

Ook leuk om in de kerstsfeer te raken: Amsterdam Light Festival of een kerstmarkt in België.

Beeld: Shutterstock