Placeholder

6x goed op de foto

Op vakantie wordt de één na de andere foto genomen. Je hebt het gevoel dat je er best goed uitziet, maar op de foto sta je niet op je best. Met deze tips zorg je dat je deze vakantie stralend op de foto's staat.

De juiste pose
Op een foto kun je zo vijf kilo zwaarder ogen. Steel de truc van beroemdheden: zet één voet een beetje naar voren en draai je bovenlichaam een klein beetje naar de camera.

Je beste kant
De meeste mensen hebben een beste kant van hun gezicht. Kijk eens in de spiegel en bepaal welke kant dat voor jou is. Kom je er niet uit, maak van beide kanten dan eens een foto om ze te vergelijken. De volgende keer dat de camera tevoorschijn komt, draai jij subtiel je beste kant richting de lens.

Geen onderkin
Om je kaaklijn en kin iets strakker te laten lijken, druk je je tong tegen je gehemelte. Kijk niet te veel naar beneden, maar hef je kin een beetje omhoog.

Smile!
Een oprechte lach komt het meest natuurlijk over op een foto. Denk terwijl je lacht voor de foto aan iets leuk. Vergeet niet te lachen met je ogen, oftewel smizen zoals Tyra Banks het noemt.

Beste belichting
Een glimmend hoofd doordat je de flits opvangt… Dat kan beter. Neem foto's het liefst bij natuurlijk daglicht, zodat er geen flits nodig is.

Bad hair day?
Haal voor de foto wordt genomen even snel je hand door je haar voor wat meer volume.

Spontane foto's
Ben jij meestal degene die de foto's maakt? Geef de camera eens aan iemand anders binnen het gezelschap. Zo kan diegene wat spontane foto's van je schieten.