Placeholder

Hier zou je tijd voor moeten maken

Drukte is geen excuus. Voor deze 5 dingen zou je altijd tijd vrij moeten maken.

1. Voor jezelf zorgen
Als het om anderen gaat, maak je altijd tijd vrij, maar in drukke periodes wil je jezelf nog weleens vergeten. Wees ook eens wat milder voor jezelf. Hoe zou je omgaan met een vriendin? Je verdient minstens dezelfde behandeling van jezelf.

2. Gezond eten
Echt niet alles wat je eet hoeft supergezond te zijn, maar een gezonde basis kan je helpen om gezond eten makkelijker te maken. Welke producten eet je veel? Verdiep je eens in de etiketten van je favoriete en vergelijkbare producten. Misschien vind je een gezonder alternatief. Maak tijd om te koken. Vries eventueel porties in voor de momenten dat je weinig tijd hebt.

3. Genieten
Het is leuk om toe te leven naar grote gebeurtenissen, zoals de reis die je aan het plannen bent, maar vergeet niet te genieten van de kleine alledaagse momenten. De zonsopgang als je naar je werk fiets, een lekker dessert, fluitende vogels, een lach op iemands gezicht.

4. Goede gesprekken
Kom achter de computer vandaan en leg je telefoon weg. Maak tijd voor een goed gesprek met je partner, kinderen of vrienden. Een attente e-mail is veel waard, maar het kan niet tippen aan een goed face to face gesprek.

5. Niks
Misschien zit een hele dag niksen er tegenwoordig niet in, maar je kunt wel een groot kruis in je agenda zetten op een ochtend, middag of avond. Zo houd je een paar uur vrij die je zelf kunt invullen. Het maakt je geen slechte moeder, vriendin of partner als je jezelf even afsluit, het maakt je een leuker mens.

Beeld: Shutterstock