Placeholder

Het leven is moeilijker geworden

Volgens een onderzoek vinden we het leven vandaag de dag moeilijker dan 40 jaar geleden. Ben jij het daarmee eens?

Twintigers denken dat de generatie van hun ouders het makkelijker had en verrassend genoeg is een groot deel van de generatie boven de 50 jaar het ermee eens dat twintigers van nu het zwaarder hebben dan eerdere generaties twintigers.

Onzekerheid
De huidige generatie twintigers heeft vaak geen zekerheid over zijn of haar baan, veel stress en een huis kopen is lastig in de huidige huizenmarkt.

Geldzorgen
Geld verdienen wordt belangrijker gevonden dan 40 jaar geleden en geldzorgen komen veel voor bij de jonge generatie twintigers. Velen sparen liever voor later dan bijvoorbeeld een verre reis te maken. Wellicht een gevolg van de crisis.

De toekomst
De vijfitgers zeggen vroeger vooral geleefd te hebben met de dag, terwijl de huidige twintigers plannen maken voor de toekomst, sparen om hun gezondheid denken en veel waarde hechten aan sporten en gezond leven.

Overeenkomst
Er zijn ook overeenkomsten tussen twintigers en vijftigers. Beide generaties zoeken of zochten in hun twintigerjaren naar een vaste relatie. Waar vroeger 54 procent trouwen belangrijk vond, is dat nu minder dan de helft. De perfecte leeftijd voor kinderen is nu 29, in de 70's was dat 27 jaar.

Verbeterd
Ten opzichte van 40 jaar geleden zijn er veel dingen verbeterd. We hebben een hoger salaris, een betere werkomgeving en meer technologische mogelijkheden. Al zal niet iedereen dat laatste als verbetering ervaren. 

Ben jij het eens met dit onderzoek: was het leven 40 jaar geleden makkelijk?