Placeholder

Handige producten om je plasticverbruik te verminderen

Veel van het plastic dat in de plasticsoep belandt, is single use plastic. Oftewel: plastic dat maar één keer gebruikt wordt. Door minder single use plastic te gebruiken, draag je je steentje bij aan het milieu.

Deze maand lees je hoe Kim een week plasticvrij leeft. Daar komen best wat uitdagingen bij kijken. 'Geen vuilniszak? Dat wordt de prullenbak schrobben.'

Herbruikbaar waterflesje
Het kraanwater in Nederland is lekker en schoon, maak daar gebruik van. Vul je eigen flesje in plaats van flesjes in de supermarkt te kopen.

Herbruikbare tas
Koop jij nog regelmatig een plastic tasje? Vervang de plastic tasjes door een herbruikbare tas. Kies bijvoorbeeld voor een linnen tasje of een opvouwbaar tasje. Het neemt amper ruimte in beslag, waardoor hij makkelijk mee te nemen is.

Herbruikbare rietjes
Met deze tip maak je je herbruikbare rietjes schoon, dus daar hoef je het niet om te laten.

Herbruikbare watjes
Door watjes te vervangen door een herbruikbare variant produceer je minder afval en je hebt niet steeds te maken met in plastic verpakte watjes. Deze watjes van Imse Vimse zitten in een handig netje, zodat ze bij elkaar blijven in de wasmachine.

Houten wattenstaafjes
Kies voor wattenstaafjes met een houten stokje in plaats van de plastic variant die je het meest ziet.

Herbruikbare groente- en fruitzakjes
Stop losse groenten niet in een plastic zakje van de supermarkt, maar in je eigen herbruikbare netje of zakje. Sinds kort verkoopt Albert Heijn ook verszakjes die je hiervoor kunt gebruiken.

Bee's Wrap
Ingrediënten die je in vershoudfolie wikkelt om ze vers te houden, kun je in plaats daarvan bewaren in een Bee's Wrap. Je kunt de Wraps met water afspoelen en opnieuw gebruiken.

Verpakkingsvrij
Is je shampoo op, denk dan eens aan een shampoobar van Lush. Ook veel andere producten van Lush zijn verpakkingsvrij.

Laat ons weten wat jouw favoriete spullen zijn om minder single use plastic te gebruiken.