Placeholder

Goede voornemens in 5 stappen

Haal het beste in jezelf naar boven. Met deze tips maak je je goede voornemens waar in 5 stappen.

1. Wat wil je in 2014 bereiken?
Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je in 2014 wilt bereiken. Zet je het jaar in een bepaald thema, of heb je meerdere kleine voornemens? Hou het in ieder geval realistisch, je kunt beter één voornemen waarmaken dat er tien niet afmaken.

2. Leg je voornemens vast
Zet je goede voornemens op papier. Zo kun je ze af en toe teruglezen en voor zien wat je voortgang is. Vertel anderen ook over je goede voornemens. Op die manier kunnen ze je steunen en waarschuwen als je de mist in gaat.

3. Ga niet te snel
Van nooit sporten naar vier keer per week sporten, is een behoorlijke stap. Begin met één of twee keer per week en bouw het langzaam op. Neem de tijd om te wennen aan je nieuwe gewoontes en het wordt vanzelf makkelijker om door te zetten.

4. Wees niet te streng voor jezelf
Je mag best een keer zondigen, vooral op het gebied van sport en eten. De kunst is om jezelf dat te gunnen en er dan ook volop van te genieten. Ga je toch een keer de mist in? Zie dat niet als vrijbrief om de hele dag of week je voornemens te laten verslonzen. Vergeef jezelf fouten. Zie het als een kleine onderbreking en pak de draad weer op.

5. Beloon jezelf
Het is absoluut een beloning waard als je na een paar weken inderdaad regelmatig in de sportschool te vinden bent. Beloon jezelf bijvoorbeeld met goede sportschoenen of een nieuwe sportoutfit. Win-win! Maar een bezoek aan de sauna is natuurlijk ook een heerlijke beloning.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014?

Beeld: Shutterstock