Placeholder

Goed voornemen: vaker naar buiten

Het weer is erg zacht voor de tijd van het jaar. Een goede reden om eens lekker naar buiten te gaan of om de kinderen naar buiten te sturen.

1. Ga wandelen
De stap om naar buiten te gaan, is soms best groot. Zet jezelf er toch toe, als je eenmaal buiten bent, is het heerlijk. Probeer er ook op je werk een gewoonte van te maken om tussen de middag buiten een stukje te wandelen.

2. Geef je kinderen het goede voorbeeld
Vind je dat je kinderen vaker naar buiten moeten? Geef ze dan zelf het goede voorbeeld door samen naar buiten te gaan. Er zijn waarschijnlijk genoeg leuke plekjes in de buurt waar jullie nooit komen.

3. Neem je camera mee
Misschien loop je al regelmatig een rondje. Neem tijdens datzelfde rondje je camera eens mee en leg mooie dingen vast. Zo kijk je weer op een andere manier naar de omgeving. Bovendien is het mooi om te zien hoe de omgeving verandert tijdens alle seizoenen.

4. Doe een nuttig klusje
Heb je geen tijd om naar buiten te gaan? Combineer het dan met een klusje dat je toch al moest doen; een telefoontje plegen, de auto wassen, boodschappen doen (ga naar een supermarkt verderop) of onkruid wieden.

5. Maak er een gewoonte van
Probeer het vol te houden om regelmatig naar buiten te gaan. Nu de lente nadert, moet dat lukken. Tegen de tijd dat de winter begint, zit je nieuwe gewoonte er al zo ingebakken dat je het zonder moeite volhoudt.

Ga jij iedere dag naar buiten voor je ontspanning?

Beeld: Shutterstock