Placeholder

Goed, maar wel een beetje moe

Hoe vaak wordt de vraag ‘hoe gaat het?’ beantwoordt met: ‘goed, maar wel een beetje moe’? Is vermoeidheid in de huidige maatschappij een statussymbool?

Graadmeter
We zeggen meestal niet dat we moe zijn omdat we hulp nodig hebben. Moeheid laat zien dat het goed gaat. Je hebt alles en werkt er hard voor. Een beetje vermoeidheid hoort daar nou eenmaal bij, toch? Zie het als een graadmeter die laat zien hoe druk je bent, dat is de theorie van de Engelse Grazia.

Vergeet het huishouden niet
Daarnaast is moe zijn een goed excuus om het huis niet op te ruimen, een makkelijke maaltijd op tafel te zetten of een feestje waar je geen zin in hebt af te zeggen. Want hoewel vrouwen vaak goede carrières hebben, zijn ze ook nog steeds degene die in huis het meest regelen. Van verjaardagen onthouden, tot vakanties boeken en de rekeningen betalen.

Te weinig slaap
Multitasken ten top dus, dat zorgt er volgens een Engelse slaapprofessor voor dat vrouwen 20 minuten meer slaap nodig hebben dan mannen. Alle drukte zorgt voor structureel slaapgebrek, met alle gezondheidsgevolgen van dien.

Gaat het met jou ook goed, maar ben je wel een beetje moe? Zet je partner aan het werk in het huishouden en pak wat extra slaap mee.

Bron: Refinery29, Goedgevoel.be, DailyMail – Beeld: Shutterstock