Placeholder

9x get your shit together

Heb je soms het gevoel dat je maar doet alsóf je volwassen bent? Met de volgende 9 tips voel je je alsof je alles onder controle hebt.

1. Breng je administratie op orde
Die ordner met tabbladen was een leuk idee. Tijd om alle losse papieren die je ernaast verzameld hebt er nu daadwerkelijk in op te bergen.

2. Koop een herbruikbaar tasje
Sinds dit jaar zijn plastic tasjes in winkels niet meer gratis. Tel niet steeds een paar cent neer voor een nieuwe plastic tas, maar investeer in een duurzame tas. Er bestaan handige opvouwbare exemplaren die nauwelijks ruimte in beslag nemen.

3. Doe klusjes die je al heel lang uitstelt
Laat je wasmachine een kookwas draaien, ontkalk de waterkoker en het koffiezetapparaat, maak de groentelades van je koelkast schoon of ontdooi de vriezer.

4. Investeer in een goede winterjas
Dit is niet meer de middelbare school waar de looks van je jas belangrijker zijn dan hoe warm je jas is. Een warme winterjas zou prioriteit moeten zijn, zo kom je veel comfortabeler de winter door. Maar je jas is wel de hele winter het eerste wat veel mensen zien, hij moet dus ook leuk zijn.

5. Breng tijd met jezelf door
Er is één persoon met wie je het je hele leven moet doen: jijzelf. Misschien breng je al genoeg tijd alleen door, maar als je dat niet doet, zou je ermee moeten beginnen dat af en toe te doen.

6. Zet geld op je spaarrekening
Misschien geef je je geld liever nu uit dan later, toch is het verstandig om te sparen. Afhankelijk van je salaris en je vaste lasten kan dat variëren van een tientje per maand tot honderden euro's per maand, maar wat het bedrag ook is: sparen is verstandig.

7. Stuur online aankopen waarvan je weet dat je ze niet gaat dragen terug
Diep vanbinnen weet je dat je dat jurkje dat je online besteld hebt niet gaat dragen. Omdat je te lui bent om het pakket terug te sturen, negeer je het gevoel om het jurkje na een half jaar nog steeds ongedragen in je kast te zien hangen. Not gonna happen anymore.

8. Verschoon je lakens iedere week
Weinig dingen zijn lekkerder dan gedoucht, met geschoren benen, onder je schone dekbed kruipen.

9. Zet een plant in huis
Een plant in leven houden, is het ultieme teken van volwassenheid. Een huisdier in leven houden, telt ook.

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Shutterstock