Placeholder

Gestrest? Pas op dat je deze fouten niet maakt

Het is zo’n dag dat alles fout gaat. Je hebt zin om te schreeuwen of om te huilen, maar dat kun je beter niet doen. De volgende vier dingen kun je ook beter niet doen.

1. Erover blijven praten
Je hart luchten kan opluchten, maar blijf er niet over doorgaan. Stress kan makkelijk overslaan op je omgeving en voor je het weet zijn jullie allemaal gestrest. Zoek liever afleiding door iets leuks te doen met iemand van wie je houdt.

2. Keuzes maken
Je hoofd zit vol met de problemen waar je tegenaan loopt. Dit is niet het moment om belangrijke keuzes te maken over je baan, je liefdesleven, je kapsel of andere belangrijke dingen.

3. Je werk uitstellen
Je moet zoveel doen dat je geen overzicht meer hebt, daarom doe je maar niks. Je werkt toch beter onder druk, dus die naderende deadline is alleen maar goed. Fout, uitstellen is niet verstandig. Deel de grote taken op in kleinere, zodat je je project in hapklare brokken kunt aanpakken.

4. Blijven malen
Je kunt blijven piekeren over ieder detail en blijven overdenken waar het misging, maar wat schiet je ermee op? Je gaat je er alleen maar slechter door voelen. Zoek een manier waardoor je het van je af kunt zetten, of dat nou is door te sporten, het van je af te schrijven of door iets leuks te gaan doen. Lees meer tips om te stoppen met piekeren.

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock