Placeholder

10 films die zich afspelen in de kou

Wij vinden het hier al vrij kou, maar in deze films is het pas echt koud.

1. Wind River
Cory Lambert, ervaren speurder en jager, ontdekt een bevroren tienerlijk. Hij besluit samen te werken met onervaren FBI-agent Jane Banner en politie-officier Ben Shayo. Tijdens hun zoektocht naar de verantwoordelijken voor deze gruwelijke misdaad, zetten ze steeds meer hun eigen levens op het spel.

2. The Snow Walker
Piloot Charlie maakt een vlucht over het noorden van Canada. Hij pikt onderweg een ziek Inuit-meisje mee. Na een crash moeten ze zien te overleven in de toendra.

3. Into the Wild
De afgestudeerde Christopher gaat niet op zoek naar een baan, maar naar avontuur. Hij probeert zijn weg te vinden in de wildernis van Alaska.

4. Fargo
Het had een eenvoudige klus moeten worden: zijn vrouw laten ontvoeren en vervolgens bij zijn rijke schoonvader losgeld eisen. Afgezien van het feit dat de criminelen in kwestie bij aankomst in Fargo meteen drie inwoners omleggen.

5. The Ice Storm
Ben heeft een verhouding met de buurvrouw Janey Carver, zijn vrouw Elena is de leugens van haar man zat en hun tienerkinderen Wendy en Paul ontdekken hun eigen sexualiteit. Door omstandigheden ijdens een ijsstorm, komt het gezin weer dichterbij elkaar.

6. Låt den rätte komma in / Let The Right One In
Eli sluit een vriendschap met haar gepeste buurjongen Oskar. Een zoektocht van twee eenzame zielen. In 2010 verscheen er een Amerikaanse remake van de Zweedse film.

7. Cold Weather
Een man gaat in zijn vroegere woonplaats op zoek naar zijn vermiste ex-vriendin. Door de kou.

8. The Day After Tomorrow
Na de apocalypse bevriest de wereld.

9. March Of The Penguins
Een documentaire over penguins die ieder jaar op zoek gaan naar de beste plek om zich voort te planten.

10. Ice Age
Een heerlijke animatiefilm over de ijstijd. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor Frozen kiezen.

Beeld: Shutterstock