Placeholder

Een lege inbox aan het eind van de week

Staan er nog een paar honderd mails in je inbox? Met onze tips heb je ze aan het eind van de week weggewerkt en begin je met een schone lei.

1. Zet hele oude berichten apart
Staan er nog mails van maanden geleden in je inbox? De kans is groot dat je deze mails niet meer gaat bekijken. Archiveer de oudste berichten, of maak er een aparte map voor aan. Mocht het nodig zijn, kun je deze mails toch nog terugvinden.

2. Loop de meest recente berichten na
Ga de nieuwste berichten nog eens langs. Onderneem direct actie wanneer nodig: is iets binnen 2 minuten af te handelen doe dat dan direct. Zet mails waar meer tijd voor nodig is op je to do-list.

3. Maak een goede mappenstructuur aan
Dit kost tijd, maar zodra je mappenstructuur eenmaal af is, gaat het je tijd besparen. Wat werkt is voor iedereen anders. Je kunt bijvoorbeeld werken met een archief, to do, later lezen. Je kunt ook per klant of contact een map aanmaken.

4. Maak routines/regels aan
Zorg ervoor dat bepaalde e-mails automatisch naar de juiste map doorgestuurd worden. Zo kun je bijvoorbeeld een map maken voor nieuwsbrieven of facturen.

5. Je mail is geen to do-lijst
Plaats afspraken en taken meteen in je agenda.

6. Houd je mail bij
Als je je mailbox onder controle hebt, is het belangrijk om je mailbox bij te houden, anders puilt je inbox over een week weer uit.

Beeld: Shutterstock