Placeholder

Een auto huren: 6 tips

Waar moet je op letten als je een auto huurt?

1. Vergelijk de prijzen
In veel gevallen is het voordeliger om de auto van tevoren online te boeken. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders. Dat kan via een vergelijkingssite, maar bekijk ook de prijzen als je direct bij de aanbieder boekt. Kijk goed wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. Vaak betaal je extra voor de verzekering of een extra bestuurder.

2. Weet wat je boekt
Het kan handig zijn om meteen de verzekeringen af te sluiten. Zorg dat je zeker weet dat je alles afsluit wat je nodig hebt. Mochten ze je een verzekering proberen aan te smeren aan de balie als je je huurauto ophaalt, kun je zelfverzekerd nee zeggen.

3. Neem de reserveringspapieren mee op reis
Op je reserveringsbevestiging staan alle belangrijke gegevens en het telefoonnummer dat je kunt bellen bij problemen.

4. Lees voor je tekent de voorwaarden door
Wanneer je de auto ophaalt, moet je meestal nog een contract ondertekenen. Lees de voorwaarden door en let goed op of er geen extra kosten in het contract staan.

5. Houd rekening met de borg die je moet betalen
Bij de meeste verhuurbedrijven betaal je borg voordat je je huurauto meeneemt. Niet zo gek, je krijgt immers een auto van duizenden euro's mee. In veel gevallen wordt het bedrag geautoriseerd op de creditcard van de hoofdbestuurder. De borg verschilt per bedrijf, maar het kan zomaar duizend euro zijn. Houd daar rekening mee en zorg ervoor dat het geblokkeerde bedrag op je creditcard niet voor problemen zorgt tijdens de rest van je reis.

6. Controleer de auto
Als het goed is, maak je van tevoren samen een rondje om de auto om deze te controleren op beschadigingen of mankementen. Laat eventuele schade vastleggen. Je kunt voor de zekerheid foto's van de auto maken wanneer je deze ophaalt en inlevert.

Beeld: Shutterstock