Placeholder

Dit kun je doen met suiker

Dat kilopak is goed voor meer dan zoetigheid bakken.

1. Scrub je huid
DIY scrubs die je op Pinterest vind, zijn vaak op basis van suiker. Dat is niet voor niets: suiker is ideaal als scrub. Meng het bijvoorbeeld met een beetje kokosolie. De korrels smelten langzaam bij aanraking met water, waardoor de niet te ruw zijn voor je huid.

2. Als bloemenvoeding
De meningen over suiker als bloemenvoeding zijn verdeeld. Het werkt als voeding voor bloemen, maar bij een te hoge concentratie suiker kan het juist voeding aan de bloemen onttrekken. In geval van nood kan een schepje suiker uitkomst bieden. Lees meer tips om zo lang mogelijk van je bloemen te genieten.

3. Je eten minder pittig maken
Iets te enthousiast geweest met pittige kruiden in je gerecht? Een schepje suiker kan het een klein beetje blussen.

4. Vang wespen
Snijd een grote frisdrankfles in twee stukken. Leg onderin wat suiker en giet er een laagje water bij. Keer de bovenkant van de fles om en stop hem er al een trechter in. Wespen komen op de zoetigheid af, maar kunnen de weg naar buiten niet meer vinden. Meer tips om wespen uit je buurt te houden.

5. Suikerhars maken
Meng 250 g suiker, 50 ml citroensap en 50 ml water. Kook het in een pannetje (ongeveer 7 minuten) tot het goudkleurig is. Lees meer over suikerhars.