Placeholder

5 dingen die we willen achterlaten in 2016

Tijd voor een schone lei.

1. Negativiteit
Een negatieve opmerking floept er soms uit zonder dat je er erg in hebt. Wanneer je je bewust wordt van negativiteit zul je merken dat je vaker negatief bent dan je denkt. Lees onze tips om negatieve gedachten te stoppen. Of misschien heb jij wel een positieve mindset, maar heb je een aantal negatieve mensen om je heen. Laat je niet door hen meeslepen. Zo ga je met negatieve mensen om.

2. Gepieker
Piekeren heeft geen zin. 9 van de 10 keer kun je niets aan de situatie veranderen. Als je wel iets aan de situatie kunt veranderen? Dan kun je beter stoppen met piekeren en in actie komen. Het is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan, maar oefening baart kunst.

3. Alles waar 'te' voor staat
Te veel van iets is bijna nooit goed.

4. Boosheid
Misschien ben je nog steeds boos om iets dat gebeurd is. Je hebt er eigenlijk alleen jezelf mee als je wrok blijft koesteren. Tijd om het uit te praten en/of achter je te laten.

5. Rommel
Marie Kondo kan 2016 waarschijnlijk wel 'haar' jaar noemen. Massa's mensen begonnen met ontspullen. Het is misschien niet mogelijk om alle rommel in 2016 achter te laten, maar misschien heb je al wel een goed begin gemaakt.

Beeld: Shutterstock