Placeholder

8 dingen die je kunt doen in plaats van in bed op je telefoon kijken

Stop met scrollen op je telefoon. Je zou beter één van deze acht dingen kunnen doen voor je gaat slapen.

Lees ook: Vervang je slechte gewoontes

1. Lees een boek
Een boek kan net zo verslavend zijn als Netflix. Stel wel een maximale tijd in, anders kun je misschien niet voor je geplande bedtijd stoppen met lezen.

2. Drink thee
Een warm drankje voor het slapengaan, helpt je ontspannen. Er zijn speciale theesmaken die de nachtrust bevorderen. Daarnaast helpt een ritueel je om je lichaam voor te bereiden op je slaap. Hou het bij één kopje, anders moet je vannacht misschien naar het toilet.

3. Schrijf in je dagboek
Schrijven is een goede manier om je hoofd leeg te maken. Daarnaast kan het verhelderend en leuk zijn om je eigen schrijfsels later terug te lezen. Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt ook je hoofd leegmaken en het papier daarna weggooien.

4. Neem een warm bad of een warme douche
Vlak voordat je in slaap valt, daalt je lichaamstemperatuur. Na een warme douche is je lichaam opgewarmd. Je lichaamstemperatuur daalt automatisch en geeft je lichaam het signaal dat het tijd is om te gaan slapen.

5. Doe iets creatiefs
Kleurboeken voor volwassenen zijn niet voor niets populair, ze helpen je te ontspannen. Hetzelfde geldt voor andere creatieve bezigheden. Ben je graag creatief bezig? Maak daar dan gebruik van en plan er voor je gaat slapen een moment voor in.

6. Luister naar ontspannende muziek
Muziek kan je opzwepen en zorgen voor de perfecte beat tijdens je work-out, maar het omgekeerde werkt ook: zet ontspannende muziek op en neem even de tijd om tot jezelf te komen voor je je bed induikt.

7. Doe yoga-oefeningen
Mediteren is rustgevend, ben je liever 'actief' bezig, kies dan wat ontspannende yoga-oefeningen uit die je kunt doen voor je gaat slapen.

8. Seks
Na een orgasme val je makkelijker in slaap. Meer redenen nodig?

Beeld: Shutterstock