Placeholder

De slechte invloed van je partner op je gezonde levensstijl

Verliefd zijn is geweldig. Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat je partner ook invloed heeft op je levensstijl?

Op deze vijf manieren zou je partner je gezonde levensstijl door de war kunnen schoppen.

Je eet wat hij eet
Wanneer je de hele dag samen bent, pas je je eetgewoontes aan elkaar aan. Over het algemeen eten mannen meer, ze mogen ook meer calorieën per dag binnenkrijgen. Uit onderzoek blijkt dat de eetgewoontes van mannen positief beïnvloed worden door een vrouwelijke partner. Terwijl vrouwen juist aankomen, doordat ze meer gaan eten.

De oplossing: Eet langzaam, bewust en laat je niet verleiden om net zoveel te eten als hij. Sla in een restaurant bijvoorbeeld het voorgerecht over.


Je sportles schiet erbij in
Waar je vroeger nog wel eens 's ochtends ging sporten, blijf je tegenwoordig liever een uur langer met je love in bed liggen.

De oplossing: Heel begrijpelijk dat je liever met hem in bed ligt, maar op den duur wordt het toch tijd om jezelf een schop onder je kont te geven. Sporten is goed voor je seksdrive!


Me-time wordt We-time
Vooral als je nog een prille relatie hebt, wil je vaak zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen. De valkuil is dat je Me-time verandert in We-time. Zumbales? Nee, je gaat liever samen uit eten.

De oplossing: Hou allebei je eigen leven. Elkaar een beetje missen is gezond. Bovendien is Me-time essentieel om te ontspannen.


Je bent vergroeid met zijn sportbroek
Zijn sportbroek zit zo lekker. En hij vindt dat zijn shirt je sexy staat. Zeker weten, maar in die ruime kleding heb je ook alle ruimte om een kilootje (of meer) aan te komen door al die snacks die jullie tijdens jullie filmavondjes naar binnen werken.

De oplossing: Kleed je af en toe mooi voor elkaar aan. Trek je leukste outfit aan en spreek af dat ook hij zijn sportbroek in de kast laat.


Hij is niet op de gezonde toer
Je was zo goed bezig met een gezonde levensstijl. Toen kwam hij in je leven. Langzaam neem je zijn eetgewoontes over. Het is extra lastig om jouw gezonde levensstijl vol te houden als hij ongezonde boodschappen in huis haalt en iedere avond frituurt.

De oplossing: Praat erover met je partner. Misschien is hij zich er wel niet zo bewust van dat jij liever gezond leeft. Door het er met hem over te hebben, kan hij voortaan beter rekening met je houden.