Placeholder

De perfecte plek om mensen te ontmoeten: het openbaar vervoer

De Amerikaanse Brian Robinson heeft ongeveer 500 vrouwen ontmoet in het openbaar vervoer. Zo ver zouden wij niet gaan, maar we kunnen zeker iets van hem leren.

Verrassingseffect
Volgens Brian is het openbaar vervoer (in zijn geval de metro in New York), een ideale en kostenbesparende plaats om vrouwen te ontmoeten. Vrouwen verwachten geen aardige man in de metro en daardoor heeft hij voordeel van het verrassingseffect.

De openingszin
De meest succesvolle openingszin is volgens Brian de weg vragen. Daarna vervolgt hij: 'Volgens mij heb je een accent, waar kom je vandaan?' De plaats waar de vrouw in kwestie vandaan komt? Daar heeft Brian áltijd al naartoe gewild.

Telefoonnummer of e-mailadres scoren
Het is ongemakkelijk om iemand in de metro mee uit te vragen. Daarom zegt Brian dat zijn halte nadert, om vervolgens een e-mailadres of telefoonnummer te vragen zodat ze later verder kunnen praten.

Experiment
De gesprekken van Brian dienden een hoger doel: hij schreef over zijn ervaringen het boek How to Meet Women on the Subway. Uiteindelijk ontmoette hij zijn vrouw via een datingsite.

Wat kunnen we van Brian leren?
Brian laat zien dat dat niet ingewikkeld hoeft te zijn om iemand te ontmoeten en daar misschien zelfs een date uit te slepen. In het openbaar vervoer zijn veel mensen, dat maakt het een ideale plek. Je moet er alleen wel voor openstaan en niet bang zijn om een praatje aan te knopen.

Bron: Dailymail | Beeld: Andrey Bayda / Shutterstock.com