Placeholder

De minst stressvolle steden

Als het er relaxed wonen is, zal het er ongetwijfeld ook fijn zijn voor een stedentrip.

1. Stuttgart, Duitsland
De zesde stad van Duitsland staat onder andere bekend om cultuur en sport. Een ander icoon van de stad: auto's. Wie weet kun je het Porsche Museum als argument inzetten om je partner over te halen voor een stedentrip.

2. Luxemburg, Luxemburg
Een ideale stad om stad en natuur te combineren.

3. Hannover, Duitsland
Het is tijd om ons Duits bij te spijkeren, want de Duitse steden komen het meest terug in deze lijst. Hannover ontstond in de middeleeuwen en dat zorgt ervoor dat oude en nieuwe invloeden samenkomen in de stad. Rondslenteren door de oude stad en daarna een aantal hippe hotspots verkennen.

4. Bern, Zwitserland
Een prachtige stad met veel oude invloeden. De oude stad staat op de lijst van UNESCO. Met 6 kilometer arcades vind je hier de langste winkelpromenade met bogen van Europa. Ook met slecht weer winkel je hier dus droog.

5. München, Duitsland
Duik eens een biertuin in, typisch voor Duitsland en we hebben zo'n donkergrijs vermoeden dat dat bijdraagt aan de mate van relaxedheid van de stad München.

6. Bordeaux, Frankrijk
Bordeaux is bekend van de wijnen. Naast stedentrippen kom je hier dus ook om wijn te proeven. Een deel van de stad, Port de la Lune, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

7. Edinburgh, UK
De stad doet wat mysterieus aan met het kasteel dat je vanaf verschillende plekken boven de stad uit ziet torenen. Toch is deze kleine stad ook heel gezellig. Aan de rand van de stad ligt Arthur's Seat, hier krijg je al een klein voorproefje van hoe prachtig de natuur in de omgeving is en het geeft je indrukwekkend uitzicht over de stad.

8. Sydney, Australië
Van de lange vlucht naar Australië raak je waarschijnlijk iets minder zen, maar we kunnen ons goed voorstellen dat de vibe van Sydney een fijne is om in te leven. En die roadtrip door Australië mag er van ons meteen aan vastgeplakt worden.

9. Hamburg, Duitsland
Kleiner dan Berlijn, minder geschiedenis, meer nieuw in de stad. Toch is Hamburg gezelliger dan je misschien verwacht. Door de stad loopt de Elbe, waar je ook gezellige stadsstranden kunt vinden.

10. Graz, Oostenrijk
Op ongeveer tweeënhalf uur van Wenen ligt Graz, de tweede stad van Oostenrijk. Je kunt ze prima combineren in een duo-citytrip.

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Shutterstock