Placeholder

Je mailbox bijwerken op de eerste werkdag na de vakantie

Je vakantie was heerlijk, daarna ben je nog een paar dagen thuis bijgekomen, maar daarna is het echt zo ver: de eerste werkdag na je vakantie met een overstroomde mailbox. Hoe pak je je mailbox aan na de vakantie?

Hoe netjes je alles ook hebt achtergelaten voor je vakantie, na de vakantie ligt er standaard weer een berg mail op je te wachten. No stress! Hou dat vakantiegevoel nog even vast en hou de volgende zaken in je achterhoofd.

Die ene dag kan er ook wel bij
Voor je gemoedsrust is het fijn als alle mail snel is weggewerkt, maar maak er geen punt van als het niet lukt. Die ene dag extra kunnen mensen nog wel wachten op jouw antwoord.

Loop alle mail rustig door
Neem al je mail rustig door. Sommige berichten kunnen misschien meteen verwijderd worden. Doe dat ook, zodat het meteen weer wat opgeruimder is. Beantwoordt de belangrijkste mails meteen.

Markeer mail waar je nog iets mee moet doen
Alle mails die je later wil beantwoorden of die nog actie vereisen, kun je markeren zodat je ze later makkelijk terugvindt en niet vergeet.

Sommige zaken zijn allang opgelost
Zeker als je twee weken of nog langer bent weggeweest, zullen sommige mails al door een ander zijn opgelost. Ga dus niet als een malle overal achteraan, maar controleer eerst of dat nog nodig is.