Placeholder

De eerste stappen richting je droombaan

Zit je niet helemaal op de goede werkplek, ben je toe aan meer uitdaging of wil je opnieuw aan het werk? Je kunt natuurlijk gelukk hebben en gevraagd worden voor een droombaan, precies op het moment dat je dat kan gebruiken. Vaak kost het meer moeite. Met deze tips zet je de eerste stappen richting je droombaan.

Wat wil ik?
Wat wil je en waar ben je goed in? Zet het voor jezelf op een rijtje. Vraag eens aan de mensen om je heen waar volgens hen jouw talenten liggen. Heb je je zinnen al op een bepaalde baan gezet, dan kun je voor jezelf bepalen hoe je daar terecht komt. Als je geen idee hebt wat je wilt of leuk vindt, kan een loopbaancoach je daarbij verder helpen.

Een stap dichterbij
Begin aan een avondstudie, volg een cursus, begin een eigen bedrijf in de avonduren of ga parttime werken zodat je de overige dagen jezelf kunt ontwikkelen in de richting van een nieuwe baan.

Via via
Laat bij zoveel mogelijk mensen vallen dat je op zoek bent naar een baan. Via via vind je de beste ingangen bij de leukste bedrijven. Dit is natuurlijk wat lastiger als je nog een baan hebt en je baas geen idee heeft van je plannen.

Social media
Bij de banenjacht spelen social media een steeds belangrijkere rol. Houd naast de reguliere vacaturesites ook Facebook, Twitter en LinkedIn in de gaten. Volg interessante bedrijven en zorg dat (zeker je LinkedIn-)profiel up to date is. Presenteer jezelf goed, maar zorg er wel voor dat je profiel goed past bij wie je bent.

Droombanen bestaan niet
Onthoud: de echte droombaan bestaat niet. Want wat als je op je dertigste al je 'droombaan' hebt? Het kan dat je dit tot aan je pensioen leuk blijft vinden, maar de kans is groter dat je beeld van een droombaan verandert. Dat is helemaal niet erg.

Hou jij je ogen open voor een andere baan?