Placeholder

De 5 vakantietrends van 2014

We blijven op vakantie gaan, ondanks de crisis. De betekenis en de invulling van onze vakanties veranderen wel. Cherry Picker zette voor ons de 5 vakantietrends op een rijtje.

Een belangrijke ontwikkeling die te zien is, is dat we steeds vaker last-minute boeken. In plaats van één langere vakantie, kiezen we voor meerdere korte trips. Om reiskosten te besparen, maken we ook vaker reizen naar minder verre bestemmingen.

Trend 1: met zijn allen
We gaan steeds vaker op multigeneratievakantie: met het hele gezin in de auto, opa en oma erbij. Ook nichtjes en neefjes sluiten aan. Vakantie wordt steeds meer gezien als een periode voor quality time met elkaar, ter compensatie van het feit dat we elkaar de rest van het jaar vaak te weinig zien. De jeugd kiest steeds vaker de bestemming, terwijl de oudere generatie betaalt.

Trend 2: cruisen
Cruisen is allang niet meer alleen voor ouderen. In 2014 verliezen cruisevakanties definitief hun stoffige imago. Over zee, over rivieren, stedentripcruises, alles kan. Het is de nieuwe drijvende all-inclusivevakantie voor iedereen. In korte tijd zie je veel en dat is waar veel mensen naar op zoek zijn.

Trend 3: transforcations
Lui op het strand liggen, verliest aan populariteit. We gaan steeds vaker op vakantie om iets te doen of bij te dragen op de vakantiebestemming. Een digitale detox op vakantie zorgt voor geestelijke rust. Wie zichzelf wil ontwikkelen gaat op expertcation, om iets te leren. Mogelijkheden genoeg.

Trend 4: social traveling
Social media veranderen de manier waarop we reizen. In 2014 zal deze trend verder doorzetten. We logeren bij de locals via Wimdu of AirBnB, waarbij we exclusieve tips van onze gastvrouw of -heer scoren. Via social media en website met lokale inderstips stellen we zelf een bijzonder vakantieprogramma samen.

Trend 5: de natuur in
Volkomen tot rust komen, gaat het best in de natuur. Dat zien steeds meer mensen in. Buitenactiviteiten en overnachtingen op natuurlijke plekken zijn het helemaal. Back to basic, maar graag wel met enige vorm van luxe. Glamping anyone?

Welke vakantietrend spreekt jou het meest aan?

Bron: Cherry Picker | Beeld: Shutterstock