Placeholder

De 5 reistrends in 2016

In 2016 wordt er geen vakantie meer gevierd, we reizen. Past jouw volgende reis bij één van de trends, gesignaleerd door travel trendbureau Cherry Lab?

Meer informatie? Bezoek de website van Cherry Lab.

1. Een verrassingsreis
In 2015 won de verrassingsreis (bijvoorbeeld van Srprs.me) aan populariteit en die trend zet in 2016 door. We willen graag ontsnappen aan het dagelijks leven, waarheen we reizen, is dan niet altijd belangrijk. Steeds vaker kiezen we onze bestemming aan de hand van de temperatuur, de vluchtduur, goedkope tickets of activiteiten. Apps zoals Corner, Kayak en Skyscanner helpen daarbij. Spontaniteit wordt steeds belangrijker; niet alles hoeft van tevoren vastgelegd te worden. Via Hotel Tonight is het zelfs onmogelijk om een hotel langer dan zeven dagen van tevoren te boeken.

2. Minder bekende bestemmingen
De wereld wordt steeds makkelijker te bereizen. Dankzij prijsvechters dalen de ticketprijzen en er zijn steeds meer mogelijkheden om er relatief goedkoop tussenuit te gaan. Een deel van de reizigers gaat daardoor op zoek naar bestemmingen die nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Wat dacht je van bestemmingen als Iran, Colombia, Sri Lanka, Bhutan of IJsland?

3. Solo +
Door alleen te reizen leer je jezelf kennen, je verlegt je grenzen en werkt aan je ontwikkeling. Toch betekent alleen reizen niet dat je altijd alleen bent. Op reis leg je makkelijk contacten en je kunt het lot ook een handje helpen. Via Penroads kun je op zoek naar een reismaatje en via Srprs.me kun je tegenwoordig ook een Solo Together-trip boeken.

4. Combinaties van chic en cheap
Tegenwoordig hoef je niet per se een pakketreis te boeken, online stel je makkelijk en snel je reis samen, volledig aangepast aan jouw wensen. Tijdens dezelfde reis kun je slapen in een hutje in de natuur, in een hostel, een middenklasse hotel en afsluiten in een luxe resort.

5. Groen reizen is cool
Groen is een way of living, die steeds meer mensen willen voortzetten als ze op reis gaan. Voorbeelden hiervan zijn groene accommodaties, vrijwilligerswerk doen op reis en zelfs zonnepanelen op backpacks.

Dit waren de reistrends van 2015 >>

Bron: Cherry Lab | Beeld: Shutterstock