Placeholder

Bucketlist Reizen

Reisblogger Marloes de Hooge bezoekt de mooiste plekken over de hele wereld. Voor haar nieuwste boek Bucketlist Reizen selecteerde ze haar 25 favoriete.

In het novembernummer van Santé vind je een exclusieve voorpublicatie. Daarin deelt Marloes onder andere bucketlist-item Oman.

Grote delen van Oman bestaan uit laaggelegen, ongerepte zandvlaktes, maar tegelijk reikt de top van het El Hajar-gebergte tot boven de 3.000 meter. In kleine dorpjes zijn huizen tegen de bergen aa gebouwd, omringd door boomgaarden met bananen, amandelen en dadels. De tijd lijkt hier al jaren stil te staan. Je kunt er zwemmen met dolfijnen, en schildpadden eieren zien leggen. Midden in de woestijn ontdek je wadi's: tropische groene rivierdalen waarin je een duik kunt nemen. De diversiteit van dit land is ongekend. En overal hangt die heerlijke mysterieuze geur van wierook. Rondreizen is hier een verademing, want je komt nauwelijks andere mensen tegen. Reizigers worden zeker niet vreemd aangekeken, want er komen toeristen, alleen nog niet en masse.

Meer over Marloes
Nieuwsgierighei en reislust brachten Marloes de Hooge, hoofdredacteur van het succesvolle reisblog Travelvalley de afgelopen jaren op bijzondere plekken. Voor haar boek Bucketlist Reizen selecteerde ze er 25. Niet alleen verre reizen voor avonturiers, maar ook roadtrips, stedentrips, zomer- en wintervakanties. Stuk voor stuk droombestemmingen die een plekje op ieders bucketlist verdienen.

Bucketlist Reizen, €20 via Bol.com.

Tekst en beeld: Marloes de Hooge