Placeholder

Beïnvloed je zelfbeheersing met deze simpele truc

Je kent de ‘Keep calm’-quotes vast wel, maar wist je dat deze quotes je wilskracht om geen ongezond tussendoortje te nemen vergroten?

Tell me more
Een groep mannen en vrouwen werd gevraagd om te kijken naar een scherm waarop steeds een letter verscheen. Tussendoor flitsten er woorden voorbij. Bij de ene groep waren dat actieve woorden zoals run, go, move en start. Bij de andere groep waren het inactieve woorden zoals sit, still, calm en stop. De woorden flitsten zo snel voorbij dat de testpersonen zich er niet van bewust waren. Toch werden er in bepaalde delen van hun brein verschillen ontdekt.

Aan de slag of niet?
Inactieve woorden zoals still, calm en sit vergroten je zelfcontrole en zorgen ervoor dat je geen actie onderneemt. Terwijl woorden zoals run, go, move en start je stimuleren om zelf ook actie te ondernemen.

Benut deze informatie
Dat betekent ook dat inactieve woorden je ervan weerhouden om naar de sportschool te gaan en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Behang je koelkast dus met ‘Keep calm’-quotes en hang wat activerende quotes bij je sporttas.

Denk jij dat het zo simpel werkt?