Placeholder

Bang om iets te missen

Heb je het gevoel dat iedereen leukere dingen doet dan jij en dat je altijd de beste feestjes mist? Misschien ben jij een van de mensen die last heeft van FOMO, the Fear of Missing Out.

Continue stoom
Een kleine troost, je bent zeker niet de enige. Steeds meer mensen hebben last van FOMO. Eigenlijk niet zo gek, via social media zien we constant wie er nu op vakantie is, op het terras zit en andere leuke dingen doet. Zelfs wanneer je zelf ook leuke dingen doet, lijkt het door de continue stroom alsof je vanalles mist.

Onzichtbare keerzijde
Iedereen wil zichzelf online zo goed en leuk mogelijk presenteren. Vakanties en foto's van feestjes zijn daarvoor heel geschikt. De minder leuke zaken halen social media vaak niet.

Het gevaar
Bang zijn om iets te missen is vooral vervelend voor jezelf. Het risico van overal graag bij willen zijn, is dat je tegen iedere uitnodiging ja zegt. Het gevolg? Drie feestjes op één avond bezoeken, continu op je horloge kijken of je al weg moet en vervolgens drie feestjes half meegemaakt hebben. Dát zorgt er juist voor dat je van drie feestjes het hoogtepunt mist.

De oplossing
Het is leuk om via social media op de hoogte te blijven van anderen, maar vergelijk online levens niet met jouw offline leven. Voel jezelf niet slecht over je sociale leven maar gebruik wat je ziet ter inspiratie. Zit die vage kennis te eten in dat nieuwe restaurant? Vraag je vriendinnen of ze volgende week tijd hebben om in datzelfde restaurant te eten. Je kunt kortgezegd twee dingen doen: genieten van wat je hebt, of voortdurend bang zijn dat je ergens anders iets leuks mist. Wij weten waar onze voorkeur naar uitgaat!

Heb jij last van the Fear of Missing Out? Doe de test >>