Placeholder

De handigste apps voor je vakantie

Deze apps kunnen van pas komen voor een tijdens je vakantie.

 1. De vakantiedokter
  Word je op vakantie ziek, heb je last van uitslag of ben je gebeten door een insect? Via de app Vakantiedokter kun je advies vragen aan een medisch expert uit Nederland. Je kunt ook een foto insturen en binnen een uur krijg je advies.
   
 2. TripIt
  In de app TripIt kun je alles rondom je hele reis bewaren. Bevestigingen van tickets, hotels, autohuur. Je hebt alles bevestigingen en documenten bij elkaar en hebt je hele planning op een rij. Daarnaast kun je hotspots opzoeken, het weerbericht bekijken en meer.
   
 3. SeatGuru
  Welke stoel kies je als je online incheckt? Vul je vluchtnummer in op SeatGuru en je krijgt te zien welke stoelen je beter kunt mijden.
   
 4. Veg Travel Guide for Vegans and Vegetarians by Happy Cow
  In het buitenland kan het soms lastig zijn om de vegetarische en vegan restaurants te vinden, in de Veg Travel Guide van Happy Cow vind je een overzicht van het aanbod.
   
 5. Offline kaarten
  Er zijn verschillende apps voor offline kaarten, zoals bijvoorbeeld City Maps 2Go Pro, Here of Maps.me. Daarnaast kun je in Google Maps kaarten downloaden, zodat je ze ook kunt gebruiken als je offline bent.
   
 6. XE Currency
  Een app om valuta om te rekenen voorkomt dat je onverwacht je budget overschrijdt. Als je geen internet hebt kiest XE Currency voor de laatst bekende koers.
   
 7. TripAdvisor
  Een gouden oude die niet mag ontbreken. TripAdvisor is handig om de beste hotels, restaurants en bezienswaardigheden voor je reis uit te zoeken.
   
 8. Zoek mijn tent
  Als je richtingsgevoel jou wel eens in de steek laat, download dan de app Zoek mijn tent. De app onthoudt de locatie van je tent, waardoor je hem altijd makkelijk terugvindt. Ook erg handig op de festivalcamping.
   
 9. Besparen op tol met Peago
  Aan de franse tolwegen hangt best een prijskaartje. De app Peago kent de mazen in de tarieven. De app leidt je bijvoorbeeld vlak voor het betaalpunt van de tolweg af en zorgt dat je er daarna weer oprijdt.
   
 10. Makkelijk rekeningen delen
  Ga je met een groep op reis dan hoef je niet te werken met een pot, gesplitste rekeningen of andere moeilijke dingen. In de app Splitwise voer je alle uitgaven in en de app doet de rest. Aan het einde van de vakantie zie je in een oogopslag wie nog geld verschuldigd is.

Welke apps gebruik jij voor je vakantie?

Beeld: Shutterstock