Placeholder

Apps en websites voor een geweldige vakantie

In de nieuwe Santé vind je de leukste en handigste apps en sites om je vakantie tot een succes te maken. Hier hebben we nog meer sites en apps op een rij gezet.

Reisgids
Met een loeizware reisgids rondslepen is niet nodig als je Triposo Travel Guide installeert. De app biedt onder meer plattegronden en informatie over bezienswaardigheden, hotels en restaurants. Na downloaden ook offline toegankelijk. Bezoek je een stad in Europa of de VS, installeer dan zeker ook Spotted by Locals. Deze van oorsprong Nederlandse app voegt reistips van reizigers en locals samen. Voor 66 steden vind je de leukste hotspots, van koffietentjes en restaurantjes tot winkels en bijzondere attracties.

Samen rijden
Wie in de auto plekken over heeft voor medepassagiers, kan geld besparen op autokosten. Via Blablacar.nl bied je een lift aan tegen een vergoeding. Op routes tussen Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje en Portugal kunnen ritten zelfs online worden geboekt en betaald. Je kiest zelf uit wie je meeneemt op je rit en er gelden annuleringsvoorwaarden. Andersom kan natuurlijk ook: heb je geen auto, dan is deze site een manier om voor weinig geld een rit naar je vakantiebestemming te regelen.

Minder tol
Franse tolwegen zijn peperduur. De Nederlandse app Péago leidt je op de juiste plekken van de péage af en via de rotonde er meteen weer op, waar de mazen in de tarieven zitten. Zo kun je volgens Peago tot een kwart aan tolgeld besparen. Informatie krijg je realtime en de app houdt bij hoeveel je bespaart. Reken wel op extra reistijd.

Hotspots
Voor veel apps heb je wifi nodig en laat dit nou onderweg vaak niet voorhanden zijn. Bespaar op roamingkosten door gratis wifispots te vinden met Wifi Finder. Vooraf laad je de database in en terplekke gebruik je de app offline, want je zoekt de dichtstbijzijnde gratis wifispots via GPS. Werkt vooral goed in steden. Pas op welke gegevens je verstuurt via openbare netwerken.

Deel je mooie momenten

  • Polarsteps trackt je hele reis, door foto’s toe te voegen ontstaat een reisdagboek dat je kunt delen met het thuisfront.
  • Met Photosynth maak je panorama-opnames in zowel horizontale als verticale richting.
  • Snapseed is een fijne app voor fotobewerking met zeer veel functies.
  • Via Tripstr maak je een razendsnel een fotoverslag van je vakantie met een veeg-functie die doet denken aan Tinder.

Benieuwd naar meer handige reisapps? Je vindt ze in het aprilnummer van Santé, vanaf 22 maart in de winkel.

Beeld: Shutterstock