Placeholder

Annemiek: ‘Ik wil iets anders, maar wat?’

Al een tijdje heeft journalist Annemiek (45) het gevoel dat er iets moet veranderen in haar leven. Maar wat precies, dat weet ze eigenlijk niet. Dus begint ze haar zoektocht met de vraag: wat wil ik nou écht?

Annemiek: 'Je kent ze vast wel, van die mensen die al van jongs af aan weten wat ze willen en moeiteloos recht op hun doel af lijken te gaan. Ik moet toegeven: ik was zo'n go getter. Als kind eigende ik mezelf mijn vaders typmachine toe en tikte verhaaltjes, terwijl andere kinderen buiten speelden. Na het vwo koos ik niet voor een studie aan de universiteit, maar wilde ik naar de School voor Journalistiek.

Kortom, volkomen logisch dat ik nu als zzp'er mijn geld verdien met schrijven: een typisch gevalletje van 'dit blijf ik doen tot mijn pensioen'. Hoewel… Ik had het zelf ook niet voor mogelijk gehouden, maar een paar jaar geleden ontstonden er opeens scheurtjes in het beeld van mezelf als iemand die schrijft.'

We kunnen alvast verklappen dat Annemiek met iets nieuws in begonnen. Wat precies? Dat lees je in het hele verhaal vanaf pagina 44 in Santé. Vanaf het volgende nummer lees je iedere maand een column van Annemiek.

Beeld: Shutterstock