Placeholder

Als een kind

Wijsheid komt met de jaren, maar sommige gewoontes uit onze kindertijd zouden we moeten koesteren, omdat ze nog steeds goed voor ons zijn.

Doe een middagdutje
Het middagdutje werd uit ons dagpatroon geschrapt zodra het kon. Zonde, een powernap verfrist niet alleen je brein, het maakt je ook slimmer. Goede reden om deze gewoonte uit je kindertijd voort te zetten. Lees ook een powernap in 5 stappen.

Wees creatief
Als je een baan achter de computer hebt, gebruik je je handen, behalve om te typen, niet op een creatieve manier. Breng daar eens verandering in. Ga net als vroeger tekenen, schilderen of beplak een doosje met schelpen.  Het klinkt misschien als een grote stap, zeker als je jezelf niet als creatieveling ziet. Toch is het een goed idee: je verzet je gedachten en dat kan je juist op goede ideeën brengen.

Ga naar buiten
Je moedigt je kinderen aan om lekker buiten te gaan spelen, maar vang je zelf wel genoeg vitamine D? Hup, de frisse lucht in dus. Een korte wandeling maakt al verschil, maar je kunt natuurlijk ook je skeelers weer eens onder het stof vandaan halen.

Zeg sorry
Excuses aanbieden kan een magisch effect hebben, op relaties, vriendschappen en bij zakelijke contacten. Kinderen zeggen niet per se makkelijker sorry, maar ze hebben ouders die hen aansporen het juiste te doen. Doe hetzelfde voor jezelf: laat je trots los en zeg sorry wanneer het nodig is.

Accepteer excuses
De keerzijde van sorry zeggen, is het accepteren van excuses. In onze kindertijd ging dat ons beter af. Hadden we vandaag nog ruzie? Morgen speelden we weer samen in de zandbak. Geef mensen het voordeel van de twijfel, accepteer excuses en laat je negatieve gevoelens tegenover de persoon in kwestie los.

Leef met de dag
‘Hoeveel nachtjes moet ik nog slapen?’ Kinderen leven van dag tot dag, ze maken zich niet druk om morgen, maar genieten onbezorgd van het moment. Niet de makkelijkste kindergewoonte om vast te houden, maar als je dit onder de knie krijgt, zal het je een stuk meer ontspannen maken.