Placeholder

Alleen op vakantie

Overweeg je in je eentje op vakantie te gaan? Doen! Met deze tips maak je van je eerste solovakantie een succes.

Begin klein
Je hoeft niet meteen in het vliegtuig te stappen naar een ander continent. Begin met een bezoek aan een stad dichterbij huis, of een buitenlandse stad waar je al eerder bent geweest.

Maak een planning
Je hoeft geen dag tot dag schema te hebben voor je vakantie, maar voor de dag van aankomst, is het fijn om een plan te hebben. Rondslenteren door een donkere stad op zoek naar een hotel is verre van ideaal. Plan in ieder geval de eerste overnachting. Als het je eerste vakantie alleen is, vind je het misschien fijn om voor de eerste dagen al wat uitstapjes te plannen.

Doe wat jij wil
Sla dat bekende museum, dat jou oersaai lijkt, over, slenter uren wel uren langs prachtige architectuur. Als je alleen op reis bent, kun je doen waar jij zin in hebt, maak daar gebruik van.

Spreek andere mensen aan
Alleen reizen staat niet gelijk aan alleen zijn. Spreek locals en andere toeristen aan. Vraag bijvoorbeeld of ze nog tips hebben voor leuke restaurants of mooie bezienswaardigheden in de buurt.

Liever alleen dan in slecht gezelschap
Misschien hou je aan je gesprek een reismaatje over. Onthoud wel: liever alleen dan de hele dag opgescheept zitten met gezelschap waar je eigenlijk geen zin in hebt.

Houd het thuisfront op de hoogte
Stuur het thuisfront af en toe een berichtje, zodat ze weten waar je bent en wat je doet. Mocht er iets met je gebeuren, zullen ze het in ieder geval snel opmerken.

Eet waar jij wilt
Het diner is voor veel soloreizigers een lastig moment. Het kan ongemakkelijk voelen om in je eentje in een restaurant te zitten. Je kunt een boek meenemen als afleiding. Je kunt er ook voor kiezen in een supermarkt wat hapjes te halen en in het park neer te ploffen.

Singlereis
Wil je graag op reis, maar niet helemaal alleen? Misschien is een singlereis iets voor jou.