Placeholder

8 manieren om meer gedaan te krijgen

Tips voor een productievere dag of week.

1. Besteed niet te veel tijd aan je mail
Nieuwe e-mails kunnen je behoorlijk afleiden. Zet de notificaties uit en maak er een gewoonte van om je mail alleen op een aantal vaste tijden te checken.

2. Maak een to do-lijst
Het blijft een goed gevoel om iets dat je afgerond hebt af te kunnen vinken van een lijst. Dit zijn 3 gratis apps waarmee je een to do-lijst kunt maken.

3. Begin met de belangrijkste taken
Zodra je de belangrijkste of moeilijkste taken hebt afgerond, zal de druk afnemen.

4. Neem de tijd
Wanneer je veel te doen hebt, wil je alles misschien het liefst zo snel mogelijk afhandelen. Toch is het verstandig om er geen race tegen de klok van te maken. Neem af en toe afstand, neem de tijd om te brainstormen en vergeet geen pauze te nemen.

5. Begin niet steeds aan een andere taak
Kies één taak en focus je daarop tot het af is, of tot een bepaald onderdeel af is. Stel eventueel een timer in en begin binnen die tijd niet aan een andere taak.

6. Sta eerder op
Genoeg slaap is belangrijk, maar als het je lukt, zou je iets eerder op kunnen staan. Vroeg op de dag zijn er minder afleidingen, waardoor je als de rest wakker wordt al veel gedaan kunt hebben.

7. Laat je niet afleiden door social media
Voor je het weet ben je een uur aan het doorklikken op Pinterest. Tijd die je beter aan iets anders zou kunnen besteden.

8. Noteer ieder idee dat in je opkomt
De beste ideeën krijg je op de meest random momenten. Zorg dat je altijd pen en papier of je telefoon bij de hand hebt om je idee op te schrijven. Al denk je dat je dit briljante plan écht onthoudt, vaak is dat niet zo…

Beeld: Shutterstock