Placeholder

8 goede voornemens die je kunt maken voor een gelukkiger en gezonder 2015

Goede voornemens kunnen heel simpel zijn.

1. Meer water drinken
Je lichaam bestaat voor een groot deel uit water, het is belangrijk om dat op peil te houden en je lichaam goed te hydrateren. 'Na iedere plas een glas,' zei oma ooit en of je het wilt horen of niet, ze heeft gelijk.

2. Meer groenten eten
Zorg dat je bij iedere maaltijd groenten eet. In het begin zal het even wennen zijn, maar voor je er erg in hebt, is het een gewoonte geworden.

3. Genoeg slapen
Genoeg slaap zal het makkelijker maken om je andere voornemens vol te houden. Echt waar.

4. Meer bewegen
En dan hebben we het niet over sporten, maar over vaker op de fiets gaan, wandelen in de lunchpauze of na het avondeten nog een ommetje maken. Neem vaker de trap, stap een halte eerder uit als je met de bus gaat…

5. Stoppen of minderen met frisdrank
Een kleine verandering, al is het niet makkelijk als je liters frisdrank drinkt, met een groot effect.

6. Minder suiker eten
Je kunt natuurlijk cold turkey afkicken van suiker, maar het kan ook minder drastisch: begin bijvoorbeeld met het lezen van etiketten op producten, zodat je zo min mogelijk toegevoegde suikers binnnekrijgt.

7. Drie nieuwe sporten proberen
Lukt het je niet om sporten vol te houden? Misschien heb je gewoon de juiste sport nog niet gevonden. Probeer in 2015 minstens drie nieuwe sporten en wie weet ben je een stap dichterbij om de sport te vinden waar je echt van geniet.

8. Genieten!
Vergeet niet te genieten van kleine en grote momenten.

Beeld: Shutterstock