Placeholder

7 types die te laat komen

Lukt het je maar niet om op tijd te komen? De eerste stap is ontdekken welk type te laat-komer jij bent.

Diana DeLonzor kwam altijd te laat. Ze baalde ervan, maar toch lukte het haar niet om op tijd te komen. Ze deed uitgebreid onderzoek naar mensen die te laat komen en schreef het boek Never Be Late Again. 

Ze ontdekte verschillde typen mensen die te laat komen. De meeste mensen vallen onder de top drie, maar de kans is groot dat je jezelf in meerdere beschrijvingen herkent.

1. The Deadliner
The Deadliner is gek op last-minute en krijgt er adrenaline van. Werken onder druk is geen probleem en van hot naar her sprinten ziet The Deadliner ook wel als een manier om verveling te voorkomen.

2. The Producer
Dit type houdt ervan om zoveel mogelijk te doen in zo min mogelijk tijd. Gevolg: de to do-lijst van The Producer is eigenlijk te lang om in een dag uit te voeren.

3. The Absent-Minded Professor
The Absent-Minded Professor is gemakkelijk afgeleid en soms een beetje warrig. Op het laatste moment zijn de autosleutels kwijt en het kan zelfs eens voorkomen dat een afspraak helemaal vergeten wordt.

4. The Rationalizer
Te laat? Welnee! The Rationalizer zal niet snel toegeven dat ze te laat is. De meeste te laat-komers hebben wel een klein deel van The Rationalizer in zich.

5. The Indulger
The Indulger heeft soms niet genoeg zelfbeheersing om zichzelf op tijd de deur uit te schoppen.

6. The Evader
Sommige mensen komen te laat om hun onzekerheid te verbergen. Als eerst op een feestje binnenkomen, is best eng. Te laat komen voelt voor The Evader simpelweg veiliger.

7. The Rebel
The Rebel komt te laat. Omdat het kan. Het is een manier om macht te tonen.

Lees ook onze tips om niet te laat te komen >>

In welk type herken jij jezelf het meest?