Placeholder

7 tips om op reis te gaan zonder stress

Bekruipt de stress je al bij de gedachte aan vakantie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Weg met die stress! Heb je aan deze 7 dingen gedacht?

1. Hak knopen door
Heb je nog steeds niet geboekt voor deze zomer? Geen paniek. Ga er een avond voor zitten, zoek uit waar je heen wilt en wanneer en maak een lijstje van hotels die geschikt zijn. Kijk er een paar dagen later nog eens naar, lees reacties en beoordelingen van de plaatsen en hotels en hak de knoop door.

2. Zet alle informatie op een rijtje
Zeker wanneer je in verschillende hotels verblijft of nog een binnenlandse vlucht hebt, is het handig om al deze informatie alvast op een rijtje te hebben. Geef de adressen en vluchtnummers door aan tenminste één iemand in Nederland.

3. Blijf minstens een paar dagen op dezelfde plek
Een doorreis is leuk, maar plan tenminste een paar dagen op dezelfde plek. Zo heeft het zin om je spullen uit te pakken en heb je geen stress omdat je (te) snel weer moet doorreizen.

4. Koop alvast producten die je nodig hebt
Pilletjes tegen reisziekte, mini's van je favoriete producten… Deze aankopen kun je van tevoren doen. Een stuk relaxter dan wanneer je je daar een dag van tevoren nog mee bezig moet houden. Tip: Koop lege reisverpakkingen en vul ze zelf met de producten die je gebruikt.

5. Check alle paspoorten
Een spoedaanvraag voor een paspoort kost extra geld én stress. Check daarom nu alvast tot wanneer je paspoort geldig is en werp ook meteen een blik op de paspoorten van je gezinsleden. Voor sommige bestemmingen moet je paspoort na terugkomst nog zes maanden geldig zijn, houd hier rekening mee.

6. Zoek uit hoe je van het vliegveld naar je hotel komt
Na een zware vlucht is het laatste waar je zin in hebt, zoeken naar een bus, trein of taxi. Zoek nu alvast uit wat de verschillende opties zijn om naar het hotel te reizen en tot hoe laat het openbaar vervoer rijdt.

7. Meet je koffer op
Reis je alleen met handbagage? Controleer of je koffer voldoet aan de gestelde eisen. De formaten kunnen per maatschappij verschillen.

Heb jij nog handige tips om zonder stress op reis te gaan? Deel ze hieronder in een reactie.

Beeld: Shutterstock