Placeholder

7 tips om je gelukkiger te voelen

Geluk zit in de kleine dingen. Daardoor kun je je geluksgevoel best een beetje sturen, door deze 7 gewoontes bijvoorbeeld.

1. Focus je op dingen die je kunt veranderen
Het heeft geen zin om te piekeren over dingen die je niet kunt veranderen. Probeer je erbij neer te leggen en steek je energie in zaken waar je wél invloed op hebt.

2. Breng meer tijd door in gezelschap van positieve mensen
Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Omring je met positieve mensen en je zult steeds meer leren van hun instelling.

3. Heb plezier in je werk
Veel mensen brengen eenderde van hun dag door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Bedenk waar jij op je werk voldoening uithaalt en blijf je zelf uitdagen.

4. Zorg voor een leven naast je werk
Naast dat je je werk leuk vindt, is het belangrijk om er ook naast je werk een leven op na te houden. Vergeet niet dat geld niet het belangrijkste in het leven is.

5. Wees flexibel
Niet alles kan gaan zoals je van tevoren in gedachten had. Zelfs de beste plannen lopen wel eens in de soep. Probeer je daarbij neer te leggen.

6. Geef vaker
Help eens een ander, geef gemeende complimentjes, lach naar een vreemde op straat. Deze kleine dingen geven je een goed gevoel.

7. Investeer in ervaringen in plaats van in spullen
Kun jij je nog herinneren welke spullen je vijf jaar geleden had? Waarschijnlijk niet. Terwijl vakanties, evenementen, mensen en adventuren je wél zijn bijgebleven. Vergeet het leven niet te ervaren.

Bron: Huffingtonpost | Beeld: Shutterstock