Placeholder

6 tips voor een vakantie zonder schuldgevoel

Je hoeft echt niet te streng voor jezelf te zijn. Je kunt een leuk en gezond gewoon combineren op vakantie.

1. Eet gevarieerd
Ga je op vakantie uit eten, probeer dan niet iedere avond hetzelfde gerecht te bestellen, maar varieer. Je kunt de saus apart vragen. Zie een all-inclusive hotel niet als je grote vijand, maar gebruik dat in je voordeel door veel verschillende gerechtjes te nemen. Pak kleine porties.

2. Neem fruit als tussendoortje of toetje
Op een warme bestemming, is het fruit vaak nog lekkerder dan in Nederland.

3. Pak tussendoortjes in
Stop wat gezonde tussendoortjes in je tas als je er een dag op uit gaat. Zo heb je bij de eerste trek direct iets bij de hand.

4. Beweeg iedere dag
Soms zal dat vanzelf gaan, doordat je de hele dag door de stad wandelt. Op andere dagen moet je er misschien iets meer moeite voor doen. Probeer de sportzaal van het hotel eens uit, ga 's ochtends hardlopen of maak na het eten nog een wandeling. Je kunt baantjes trekken in het zwembad, een fiets huren, beachvolleyballen. Er zijn genoeg opties.

5. Drink genoeg water
Altijd belangrijk en zeker als het erg warm is. Dit zijn 3 tekenen dat je te weinig drinkt.

6. Vergeet niet te genieten
Vakantie is een moment om te ontspannen en genieten. Maak je niet te druk om het eten. Je mag echt wel iets lekkers. Probeer daarbij bewust te kiezen en genieten van al het lekker dat je eet.

Vind je het moeilijk om op vakantie gezond te blijven eten? Je bent niet de enige, 69 procent van de Nederlandse vrouwen vindt het lastig.

Bron: Weight Watchers