Placeholder

6 tips om vrolijk het seizoen door te komen

Heb je moeite met de overgang naar de kou en de donkere dagen? Wij geven tips om de komende maanden met zo min mogelijk dipjes door te komen.

Blijf sporten
In de kou is het lastiger om de deur uit te gaan naar de sportschool of zelfs voor een hardlooprondje buiten. Toch is het belangrijk om te blijven sporten, het is onder andere goed voor je humeur en je weerstand. Zorg dat je warme sportkleding hebt en beloon jezelf nadat je bent gaan sporten met je favoriete serie.

Blijf leuke dingen doen
Soms lijkt het alsof er in de zomer meer te doen is: spontaan een terrasje pakken, eten in het park… Maar ook in de herfst en winter is er genoeg te doen. Al moet je misschien wel eerst de moed verzamelen om naar buiten te gaan. Sociale contacten zijn goed voor je humeur. Weersta dus de verleiding om je tot mei met een dekentje op de bank op te krullen.

Geniet van alles dat de herfst en winter te bieden hebben
De gekleurde blaadjes in het bos, cocoonen op de bank met geurkaarsen aan, een Netflix-marathon, schaatsen, de feestdagen, kerstmarkten, warme chocolademelk, stamppotten, haardvuren. Probeer positief te zijn en alles lijkt een stuk minder zwaar.

Plan een reis naar de zon
Deze tip past niet in ieder budget. Hoewel, het plannen gaat prima, boeken is een ander verhaal. Alleen al van de zonnige foto's verbetert je humeur tijdelijk. Heb je de luxe dat je deze winter daadwerkelijk naar de zon kunt reizen, is dat helemaal heerlijk.

Kleed je naar het weer
Wanneer je goed gekleed bent, heb je het minder koud en dat is goed voor je humeur. Investeer in een goede winterjas, warme laarzen met dikke zolen, een paar warme handschoenen, een sjaal en een muts.

Zorg dat je genoeg daglicht ziet
De dagen worden steeds korter en daardoor wordt het moeilijker om genoeg daglicht te zien. Terwijl dat juist zo belangrijk is voor de aanmaak van vitamine D. Probeer er een gewoonte van te maken om in de lunchpauze buiten een ommetje te maken.

Heb je echt last van een winterdip?
Iedereen heeft wel eens een dipje, maar als je winterdip serieuze vormen aanneemt, kun je het best een bezoek aan de huisarts brengen.

Beeld: Shutterstock